240GRUPP-A.SE

Bara för att nämna lite om innehållet och om 240Grupp-A.se så finns det: 
Över 130 sidor fyllda med information, fakta och foton som ni inte finner någon annanstans (förmodligen).
Över 800 tekniska foton som ni inte finner någon annanstans (förmodligen).
Över 2000 unika fotografier från världen över av mer än 150 olika fotografer, inklusive mig själv (främst ansvarig för hemsidans arkivfoton är fotografen Lennart Pettersson!).
Över 50-talet registrerade bilar som är en mix av genuina Grupp-A bilar, replikabilar och hyllningsbilar med mera från hela världen.
Över 120 registrerade tävlingar från Europa, Asien, Australien och Nya Zeeland.
Över 100 arbetstimmar ligger bakom denna just specifika hemsida, vilket inkluderar text, bild/filmredigering samt kodning och efterforskning. Och arbetet fortgår dagligen.
Över 14 års sökande, det vill säga tusentals med timmar och konstruktion ligger bakom konceptet 240Grupp-A.se, och som idag är den enda hemsida av sitt slag (förmodligen).
Överslagsmässigt så vågar jag nog inte räkna på vad hemsidan kan ha kostat både tidsmässigt men även också ekonomiskt.

Och arbetet är presenterat på bästa sätt av mig, Björn Ohlson, grundare av konceptet och hemsidan 240Grupp-A.se (est. 2004).
(bild från Klassiker)

All information som presenteras på hemsidan är mitt egenhändiga arbete, som bygger på över 14 år av research och samlande, och ligger därför skyddat under lagen om upphovsrätt. Vilket innebär att ingen text eller foto från hemsidan får användas utan skriftlig eller muntlig tillåtelse från mig, Björn Ohlson. Sker otillåten användning av text eller foto ändå så kommer lagliga åtgärder att vidtas.

Här så passar jag även på att här betacka mig de dryga, otacksamma och de respektlösa kommentarer och lögner om mig jag fått ta emot genom åren från tanklösa amatörer. Kanske kommer ni på bättre tankar i framtiden.

Få vet nog vem jag är när allt kommer omkring och detta är också ett medvetet val jag har gjort, detta då jag inte är så mycket för att stå i något rampljus. Något som jag märkt att vissa inom Volvo-Sverige de fakto är. Trots att nu hemsidan funnits online sedan 2004 så ser jag mig själv endast som ett förmedlarverktyg och det räcker för mig, jag har personligen inget behov av att synas och höras i någon större utsträckning på exempelvis Facebook eller övriga sociala medier eller i bil- eller motortidningar. Även om nu detta hänt vid tillfällen så har det aldrig skett på mitt eget initiativ utan på andras, sen är det ju klart att det är jättekul om någon uppmärksammar mitt arbete.

Men i mitt fall så låter jag mitt arbete tala för sig.

Min personliga åsikt är dock fortfarande att om man har ett sådant behov av att stå i rampljuset, och skryta om sig själv, så jobbar man enbart för sitt egna och egoistiska syfte, och inte för det större allmänna syftet, där jag anser mig jobba mot det sistnämnda. Vilket man får ut betydligt mycket mer av rent personligen.


Undertecknat 

Er Volvo 240 Grupp-A Entusiast

error: Content is protected!!