Beat Maurer/Maurer Motorsport

Ägare: –
Byggd av: Steffansson Automotive
Byggår: 1991
Ombyggd för racing 1991: Maurer Motorsport
Chassi no#: –
Status: Skall stå tävlingsklar

1992

(Bild från Anders Björstig)

2019

(Bild från Martin Thörnberg)

Bakgrund


Som historian berättar så är denna bil ett ombygge från rally till racing, Bernt-Inge Steffansson på SAM (Steffansson Automotive) har stått för båda byggnationerna av detta. Först från då bilen byggdes till en Svensk i södra Sverige, och sedan när den såldes till Schweizaren Beat Maurer runt 1991-92.

Sägs även att denna bil först blev byggd på en tom-kaross, den sista som någonsin lämnade Volvo! Beat tävlade med bilen fram tills 1995, vilket var väldigt sent in på 90-talet för då hade 240 Turbon ansetts som väldigt förlegat länge, då pratar vi inom banracing.

För 240 Turbo hävdar sig ända fram tills idag grymt bra ute i skogarna. Bilen blir ståendes i många år hos Beat efter det då han försökte söka lyckan med att tävla med andra nyare Volvobilar. Anders, som var en god vän till Beat ville köpa bilen, detta var runt 2003, och så blev det, bilen lämnade Schweiz för att återvända som en förlorad son till Sverige igen.

Och bilens idag skick då? Ja den är i väldigt bra förvarat skick! Vid ett tillfälle stå ställde Anders upp på Beat när han frågade om lov att få låna bilen över en helg, visst sa Anders, vad är ändamålet då? Jo Beat förklarade att han fått i uppdrag att leta upp en Volvo, en Volvo att ställa ut i DTM och då kom bilen i åtanke. Det blev ordnat i alla fall, bilen blev utställd och kom hem i samma skick som den lämnat Anders hem.

Bilen finns inte längre i Anders (†) ägo sedan dess att bilen såldes till vad som skall ha varit en lokal förmåga.

Text och research av Björn Ohlson©, www.240grupp-A.se©

Tävlingskalender


Fattas det tävlingar så kan detta bero på att bilen antingen inte deltog eller så finns det ej data att tillgodose med.* markerar sista tävlingen för säsongen, enskilda tävlingar markeras ej. † markerar att personen ej längre finns i livet.


År:

Ägare: Beat Maurer
Serier: Schweiziska Mästerskapen i Grupp-A 
Utseende/Livery: Eggenberger Motorsport
Förare:

Beat Maurer

Datum Bana Förare Mästerskap
? ?
Beat Maurer
Schweiziska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1993
Ägare: Marcus Von Allmer
Serier: Schweiziska Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: Eggenberger Motorsport
Förare:

Marcus Von Allmer

Datum Bana Förare Mästerskap
? ?
Marcus Von Allmer
Schweiziska Mästerskapen i Grupp-A
error: Content is protected!