GERARD MULDER #

Ägare: Gerard Mulder
Byggd av: BSR
Byggår: 2010/2013
Chassi no#: –
Status: Skall färdigställas

2010(foto från Marin Karlsson)


Idag(foto från Gerard Mulder)


Tekniska bilder(bilder från Martin Karlsson & Gerard Mulder) 


Bakgrund


Byggd som en Revival bil på en kaross från en Volvo 242 Turbo importerad från USA under 2010-2013, då med viss del genuina Grupp-A delar men även också att många delar nytillverkades eller replikerades från äkta Grupp-A delar, som varit i för dåligt skick för att användas helt enkelt. Och som ni kan se, så har bilen fungerande luftdomkrafter för att lyfta bilen för enklare hjulbyte.

Vidare så ställs bilen ut på olika bilutställningar i Sverige under 2013-14, som då ännu var ett rullande projekt som man säger då motor fanns på plats men hade aldrig startats (eller kopplats in!).

Under sommaren 2021 så gjordes hjulinställningar fram och bak och sattes senare ut till salu på Race Cars Direct, där bilen såldes under 2022 till en Gerard Mulder, som samlar på Volvobilar i Holland, och som i dagsläget inte har några planer för bilen än så länge, så under tiden så kommer kommer Mulder att visa upp sin käraste bil i sin Volvohall i Hardenwijk i Holland för den som vill titta!

Text och research av Björn Ohlson©, www.240Grupp-A.se©

Tävlingskalender


Fattas det tävlingar så kan detta bero på att bilen antingen inte deltog eller så finns det ej data att tillgodose med.* markerar sista tävlingen för säsongen, enskilda tävlingar markeras ej. ✞ markerar att personen ej längre finns i livet.


År:
Ägare:
Serier:
Utseende/Livery:
Förare:

Datum Bana Förare Mästerskap
error: Content is protected!