Mark Petch Wellington 1986 (405)

Mark Petch Wellington 1986 (405)


Detta var egentligen en ren kopia från den andra modellen jag gjorde av Mark Petchs bil 1985, skillnaden var faktiskt bara exteriör. Fast sedan är det ju alltid svårt att få båda modellerna 100% lika! Tror det största misstaget jag gjorde med denna modellen var att jag inte byggde den samtidigt som den andra och med andra ord byggde två av varje, slutfinishen hade förmodligen blivit en annan då men jag var ändå nöjd! 

Det inte att bli lika många bilder från detta projekt men några tog jag. Med bättre fokus denna gång också! 😉 På den här modellen sökte jag en del rådgivning kring dekalerna från en gedigen modellbyggare som hette Anders! Dekalerna är lite off sett till lacken på karossen, detta var en sak jag försökte matcha så gott jag kunde… Problemet hade varit enkelt löst om jag haft en skrivare som kunde skrivit ut vitt, dock så fanns det inte tid att söka reda på detta då det var knappt om tid tills dess att modellen skulle levereras! *pust*

Först tog jag mig ann att bygga om dämpartornen men även att ta bort behållaren för vatteninsprutningen.Mittkonsol där en ny låda byggdes efter den första, instrumentbrädan fick en bättre touch av detaljer och stolen slipades en hel del innan baksidan fylldes med Green Stuff och sedan slipades till. Jo just det ja, golvplåten för föraren kom på plats plus att jag lade igen hålen inne i bilen för ”domkrafterna” de de på modellen satt på annat ställe samt att hålet mitt i bagagegolvet lades igen.

Nästa projekt i projektet jag dokumenterade ganska bra var byggnationen av Eggenbergerlänkarmarna fram! Något jag tyckte var kul för att här lekte jag lite med cambern på modellen, något som kommer att synas efter slutmonteringen!

Blev supernöjd med resultatet.


Diverse delar till motorrummet görs klart.


Nu följer resterande av arbetet på modellen, lackjobbet! Och precis som den föregående modellen så lackades den röd inuti och undertill. Sedan skulle det yttre vara vitt, gult och blått! Och när man sedan tänker att man är färdig så är man visst inte det! Den blåa stämde inte alls överens tyckte jag… Så jag fick matta ned lacken igen! Notera att detta gjorde jag efter att det gula lagts på. 
Slutresultatet blev mycket bättre när jag bytte till en annan blå. Lite slutmonteringen och jämförelsebilder med första exemplaret! 
Färdig! (Notera nu cambern på framhjulen, och för er som noterat att det endast är en backspegel så är detta medvetet då den riktiga bilen bara hade en!)Levererad! 

 

error: Content is protected!