Australian Volvo Dealer Team #44

Australian Volvo Dealer Team #44  (#2428A1168048)


Ett projekt till där jag tog på mig något jag inte riktigt visste hur jag skulle lösa, men efter konsultation med min vän Pelle så kunde projektet fortgå! Då bilen skulle bli ombyggd från vänsterstyrt till högerstyrt… Blev nog ett projekt som kostade mig mer än jag förutsatt.  

Dessvärre så tog jag heller inte tillfället att dokumentera alla steg med det här bygget men det finns gott om bilder att hålla till godo med ändå…

Utgångsobjektet var en AutoArt Nordica/RAS Sport, som nu skulle monteras ned totalt så att modellen kunde göras om in i minsta detalj! Men nu till den riktiga utmaningen som var att bygga om en vänsterstyrd modell till högerstyrd…

Eftersom bilen i stort sett skulle se ut som utgångsmodellen så tänkte jag att jag endast tar bort följande: Nordicatext, #1, Volvo In Sports, Pirelli, Champion samt namn och flaggor. Det gick bra till en början. Men sedan så visade det sig att medlet jag använt hade krupit under maskeringstejpen och förstört övre linjen på Nordica-linjerna på högersidan. Så det slutade med att jag tog bort allt! Senare blev jag även tvungen att lacka om hela modellen (vit) eftersom jag polerade för hårt med min maskin att jag lyckades att förstöra färgen att det inte gick att rädda… Övning ger färdighet?
Efter detta så gick tog jag bort huvlås från motorhuv och lade även igen alla övriga hålig/uttag som inte skulle finnas på modellen.

Här har jag byggt en konsol som var unik för just denna bilen/modellen.

Golvet byggs om för att passas in med den 3d printade del jag har fått gjord för att göra om modellen från vänsterstyrd till högerstyrd. Även brandväggen bak behövdes modifieras för att se ut som originalmodellen.

Instrumentbrädan som är 3d printad behövdes slipas på samt byta ut mittkonsolen för att få korrekta instrument. Jag gjorde en vajer som skulle imitera den till strömbrytaren inne i kupén. Nät sattes där högtalaren sitter för att igen, imitera högtalargallret som sitter där.

Kupévärmaren behövdes modifieras så att den skulle passa med den högerstyrda instrumentbrädan. Plaströr som skulle blåsa luft in i kupén gjordes med plastfolie och ståltråd.


Instrumentpanelen gjordes om för att passa med den högerstyrda instrumentbrädan.

Tanksystemet som var rätt så tricky att få till om jag ska vara ärlig då det var så mycket slangar som skulle kopplas och jag kan tillägga att jag limmade ihop mina fingrar mer än en gång! Men resultatet var jag nöjd med.Sist kom lack samt applicering av alla dekaler! Ett väldigt pilligt jobb milt uttryckt, och såklart så släppte färgen på tröskeln när jag maskerade! Detta åtgärdades snabbt, samt att jag fick efterfylla med färg på sina ställen då det var för mycket jobb att börja om från början. Här kan ni även se att jag lackat om skyddsbur och dörrpaneler samt dragit in elkablar samt rör. Vidare så har jag lagt igen hål och gjort om för singel-torkararm och satt dit spakar för el och brandsläckare samt uttag för luft-domkrafter.

De sista bilderna togs innan modellen skickades till sin ägare i Norge!


error: Content is protected!