LRX-933

Ägare: Lars-Erik Walfridsson, Sverige.
Byggd av: Magnum Racing, Sverige. 
Byggår: 1984.
Status: Står tävlingsklar.
1984 – Första utseendet.

(bild från Herman Sels – eWRC.cz)
 – Senast kända utseende.

(bild från okänd)

Bakgrund

Bilen byggdes av Magnum Racing 1984 och tävlades med utav Susanne Kottulinsky både nationellt och internationellt med fina framgångar, Susanne tävlade då som fabriksförare under Volvo Motorsport. Bilen tävlades med mellan åren 1984-86 av Susanne.

Vintern 1993 så äger Steffansson Motorsport bilen och säljer den då till holländaren Thom de Jong, man testkör bilen lite på motorvägen en bit utanför Göteborg då. Efter det att Thom fått hem bilen så förklarar han för mig att att det fanns den del problem med bilen då den stått stilla en längre tid (okänt hur länge dock), och krävde därför lite jobb och genomgång. Thom tävlar sedan med LRX i Holland, Belgien, Frankrike och Tyskland 1994, det fanns mer tid då för tävlan jämfört med idag då Thoms företag idag kräver mycket tid. Under åren som han ägde bilen så blev han mäster i Grupp-H både 1995 samt 1998 plus två stycken andra placeringar i Euro Cup Autorallys.

1999 så säljer Thom bilen tillbaka till Sverige till Tony Mårtensson då Thom skulle börja tävla i en Volvo 850 T5 i rally. Bilen hittar sedan under årens gång tillbaka till en av sina forna ägare Lars-Erik Walfridsson och står idag i perfekt skick.

Text och research av Björn Ohlson©www.240grupp-A.se©
error: Content is protected!