Köp din sprängskiss-poster av Volvo 240 Turbo Grupp-A i format 70×100! | Buy your cutaway poster of Volvo 240 Turbo Group-A in 70×100 cm format!

Nu kan du köpa din egen Ltd. Edition sprängskiss-poster av Volvo 240 Turbo Grupp-A i 70×100 cm format! (länk för att beställa finns längre ner på sidan)

Bakgrunden till denna poster är att den ritades från början av illustratören Herbert Müdsam, för Volvos räkning 1984. Runt 2010 så lyckas jag att komma över originalen av denna sprängskiss av Müdsam, en i färg och en i svartvitt. Flera år senare så bestämmer jag mig för att skanna in dessa sprängskisser på en firma, detta för att på så sätt att värna om för framtiden, men även också för att jag såg möjligheten av att kunna sälja detta mästerverk till Volvoentusiaster (likt mig själv). Så under 2015 så printade jag ut och sålde en begränsad upplaga (om endast 50 ex.) av dessa i dess originalform, då i 50×70 format, såklart hade jag editerat bilderna lite, ja en touch up där jag korrigerade och lagade kan man säga. 

Ulf Granberg, som 1984, tävlade för Volvos räkning ville såklart ha en av dessa posters! Men att han beställde en med texten ”Luna” på dörren, då det var hans sponsor under 80-talet. Så hemma hos Granberg vilar en ”one of a kind” version av sprängskissen på hans vägg i hans garage. 

Många år efter detta så ville jag göra ett nytt projekt. Så jag kom idén om att varför inte rita om dessa sprängskisser och fixa dem? Men främst så ville jag ”modernisera” skisserna, med detta sagt så innebar det att jag skulle rita, och lägga till, så som Volvos Grupp-A 240 såg ut säsongen 1986 med massa massa intressanta detaljer så som:

Ny bakaxel (Volvo Motorsport 1031 med koniska rör).
Nya bromsar (bromsok, skivor samt bellhouse – Brembo)
Nya fälgar (Speedline 9×17).
Nytt elsystem (Electronic-Traction-Control (ETC), mätartavla med mätare och en Epson HX-20 laptop med mera).
Nya fjädrar både fram och bak, samt nya fjäderben och länkarmar både fram och bak.
Förbättra detaljer så som störtbur, Grupp-A vingen och bränslesystem med mera.

Detta är några av de detaljer jag ritat och lagt till på en redan perfekt illustration, vad jag gjorde var att göra den bättre. Mycket bättre.


www.240grupp-A.se©


www.240grupp-A.se©

Posters du i dag kan köpa – i färg eller svartvitt. För att beställa din poster klicka här, där behöver du uppge vilken poster du önskar (tillsammans med ditt fulla namn, adress och telefonnummer samt e-mail).

Priset, endast 600 riksdaler/kronor (frakt tillkommer).


www.240grupp-A.se©


www.240grupp-A.se©

error: Content is protected!