Vad är bäst för ditt fordon: OE/OEM jämfört med originalreservdelar

Vad är bäst för ditt fordon: OE / OEM jämfört med originalreservdelar?

När du väljer reservdelar på olika webbplatser, forum eller i en butik kan du allt oftare se olika varukategorier: ”OE / OEM” eller  ”eftermarknad”. Låt oss ta reda på vad som är skillnaden mellan de två.

Skillnader mellan äkta delar och eftermarknadsdelar

OE / OEM-märkningen betyder att reservdelen är ett originaltillhör och produceras av tredje part i enlighet med de standarderna för den officiella biltillverkaren.

Delar av eftermarknaden har samma tekniska specifikationer som original, men att skillnaden är att de inte är godkända av den officiella tillverkaren, och som rekommenderar att de först används efter slutet av bilens garantiperiod.

Den mest märkbara skillnaden mellan delarna är kostnaden. Tillverkaren måste täcka sina garantikostnader, så de tar ut ganska höga priser för produkterna. I sin tur är kostnaderna för reservdelar på sekundärmarknaden 20-30% lägre. Vanligtvis skiljer sig dessa produkter från originalet endast i förpackning och serienummer.

Pålitliga reservdelar på den europeiska marknaden

Du bör dock inte bara fokusera på kostnaden för sekundära delar, eftersom inte alla kan uppfylla originalens kvalitetsstandarder. Du bör endast välja delar från pålitliga tillverkare. RIDEX är en sådan tillverkare, ett europeiskt företag, grundat 2016, och som specialiserar sig på produktion och försäljning av bildelar för eftermarknaden. Under hela verksamhetsperioden har företaget försett cirka 2 000 000 kunder med varor.

RIDEX-webbplats innehåller mer än 19 500 olika reservdelar för 1 238 000 bilmodeller. RIDEX har flera lager med en totalyta på mer än 12 000 m², där mer än 1 000 000 varor förvaras åt gången, detta för att säkerställa leverans så snart som möjligt till kunder i 33 europeiska länder.

Fördelar med RIDEX-komponenter

RIDEX reservdelar kombinerar och överensstämmer med alla tekniska egenskaper hos originaldelar till ett överkomligt pris. Delarna är också kompatibla med originalenheter och bilfästen, vilket minimerar eventuella installationsproblem.

I företagets katalog hittar du 211 kategorier av olika produkter, som nästan alltid finns i lager. Välj RIDEX om du vill reparera ditt fordon snabbt och effektivt utan extra kostnad.

error: Content is protected!