GTM Engineering #240A 405

Ägare: Peter Kroeber ✞ (ISA Racing), Tyskland
Byggd av: GTM Engineering, Belgien
Byggår: 1984
Restaurerad 2003: ISA-Racing, Tyskland
Chassi no#: 240A 405/245277
Status: Står tävlingsklar

1984

(bild från 240grupp-A.se© Arkiven)

Idag

(bild från Peter Kroeber)

Tekniska bilder 1984:
   

Tekniska bilder innan renovering 2003:
  
  
 

Tekniska bilder Efter/under renovering 2004:

Bakgrund


Bakgrund


Berättad i kronologisk ordning.

1984


På kontrakt från Volvo Motorsport samt Volvo Belgien så byggde belgaren Guy Trigaux (GTM Engineering) två stycken systerbilar 1984, denna bil (samt 406-bilen) som vi kommer kalla för 405-bilen för enkelhetens skull. Vidare så belgaren Guy Trigaux även vara stallchef för detta nya Volvo team, som kom att gå under Belgium Volvo Dealer Team, och dem skulle tävla i European Touring Car Championship (ETC), förarna blev Michel Delcourt och Pierre Diuedonné med Jean-Marie Baert på Spa 24h, där man placerade sig som 15:e bil totalt. I övrigt så kom bästa resultatet på Silverstone i England där Delcourt/Diuedonné placerade sig som 5:a totalt.

GTM-teamet var det enda Volvo team som deltog i Spa 24-timmar 1984.

Efter säsongen 1984 så kontaktar en  Mark Petch (från Nya Zeeland), Bo Wikås (chef för Volvo Motorsport i Sverige), om att få köpa 405-bilen. Detta visade sig bli lite svårt, men efter en tids påtryckningar så lyckas Petch till slut att få köpa 405-bilen från Volvo Motorsport, som då fortfarande befann sig i Belgien.


(Volvos första kamouflerade fabriksteam – Dealers Volvo Belgium)

1985


Efter många om och men och många på- och avlastningar på diverse flygplan så anländer 405-bilen till slut till Nya Zeeland i Januari 1985. Guy Trigaux (bild 3) hade anlänt dagarna innan själva bilen till Nya Zeeland, detta då Trigaux hade lovat att hjälpa Mark Petch (till vänster i bild 3) under de första tävlingarna, för att på så sätt bekanta Petch och hans team med den nya bilen och turbomotorn.

Föraren Michel Delcourt hade anlänt med Trigaux till Nya Zeeland, då Delcourt skulle köra 405-bilen dessa två tävlingar, initialt så hade Petch velat haft Pierre Diuedonné, men han fick förhinder på grund av andra förpliktelser. När väl bilen hade anlänt till Nya Zeeland så var man väldigt försenad, detta på grund av problematik som uppstått i Tyskland, och man hade en lång resa med transport av 405-bilen.


(405-bilen lastas på av på en flygplats (bild 1) i Nya Zeeland för att sedan lastas om (bild 2) och sen vidare till Wellington)

Väl i Wellington så tvingades Petch bil (405) starta sist då teamet anlänt så sent, Delcourt (som skulle köra första delen av tävlingen) fick låna en bil för att som hastigast hinna bekanta sig med statsbanan i Wellington. Petch egna förare, Robbie Francevic, skulle köra andra delen av tävlingen. Efter en mycket mycket omtumlande tävling med en kollision och en motorhuv som vägrade att hålla sig stängd så lyckades Delcourt/Francevic att vinna Nissan 500 Street Race i Wellington, och detta var en otrolig bedrift eftersom 405-bilen hade anlänt i sista sekund till banan och att man startade från sista ruta!

Andra tävlingen på Pukekohe placerade sig Delcourt/Francevic fyra totalt.


(Starta sist men slutar först på Wellington (bild 1-2)

Här tar ett nytt kapitel sin början för Mark Petch Racing, med egna pengar så gör teamet entré i 1985 Australian Touring Championship (ATCC) 1985, där 405-bilen uppträdde imponerande under det nya Grupp-A reglementet, Francevic vinner vid två tillfällen (Symmons Plains & Oran Park) och kommer på andra placering vid ett tillfälle (Surfers Paradise) som bästa resultat. Inte illa! Wayne Eskersley tog för övrigt över som ansvarig för byggandet av motor efter Guy Trigaux.

Vid det här laget så var Robbie Francevic inte bara involverad som förare utan också i inställningarna på 405-bilen. Senare under året fick 405-bilen en uppdatering för långdistans-tävlingarna Sandown (Castrol 500) och Bathurst (James Hardie 1000), Francevic får sällskap av Australiensaren John Bowe i de båda tävlingarna. 405-bilen hann lackas om inte mindre än tre gånger under 1985 (tre olika livery). Förövrigt så körde Mark Petch tillsammans med Francevic i den inhemska och Nyzeeländska serien ’Benson & Hedges’, som är en serie som går på Manfield, Bay Park och Pukekohe där man vann i första, kom tvåa i andra och bröt i det tredje på grund av en havererad differential.

Allan Moffat testkör 405-bilen på Bathurst för att visa Australien ’to show what the Volvo was all about.’


(De två olika utseenden 405-bilen hade 1985 i Australien)


(Klipp då Allan Moffat testkörde 405-bilen i samband med Bathurst 1985)


1986


Mark Petch Racing byter nu namn till Mark Petch Motorsport, och först så hyr en byggherre Graham Cameron från Nya Zeeland 405-bilen där han kör två tävlingar i de Nya Zeeländska mästerskapen i Grupp-A, han placerar sig som trea i båda tävlingarna. Fortsättningsvis så tävlar man i Nissan 500 Street Race i Wellington, här kör Francevic tillsammans med regerande Europamästaren Thomas Lindström (som vunnit ETCC 1985), dock så tvingas man bryta racet på grund av en sprucken oljeledning. Och man hade otur igen dryga veckan senare när Francevic/Lindström körde på Pukekohe då man tvingades bryta till grund av en trasig fördelare.


(’The Swedish Challange’ var en satsning Mark Petch gjorde 1986 därav 405-bilens Sverigeinspirerade tema och sponsorer)

När resan på Nya Zeeland var över så hägrade en ny säsong för MPM (Mark Petch Motorsport) i Australien i Australian Touring Car Championship (ATCC). Robbie Francevic vinner de två första deltävlingarna enkelt i 405-bilen, och då kliver Volvo Australien in och köper upp Mark Petch team, och formar Autralian Volvo Dealer Team (AVDT) där 405-bilen kommer att ingå, bilens utseende ändras för att matcha de bilar som tävlas med i de Europeiska Mästerskapen i Grupp-A (RAS Sport). Då teamet köpt en till bil (en högerstyrd), och John Bowe ansluter sig till teamet så varvar Francevic och Bowe bilarna med varandra under resterande av säsongen.

I november 1986 så drar sig Volvo ur Grupp-A på grund av reglementes äntringar och dispyter med FIA. Så de tre AVDT-bilarna (405, 603 och 2428A1168048) köps av Volvo och fraktas till Volvo Motorsport (VMS) i Sverige, bilarna splittras upp och köps av olika team.


(405-bilen innan den såldes till AVDT 1986 (bild 1-2) och efter att den sålts till AVDT (bild 3-4)


1987-88


Söderqvist Racing Sport (SRS) köper 405-bilen och en av de två högerstyrda bilarna (2428A1168048) av Volvo Motorsport, där Söderqvist Racing Sport hyr ut 405 till ett italienskt team som tävlar med bilen i de Europeiska Mästerskapen 1987. Vidare så kör Ulf Granberg bilen vid ett tillfälle i det Nordiska mästerskapen i Danmark på Jyllandring.

Tillsammans med sponsring av Nya Zeeländska U-Bix Copiers så tävlar SRS med 405-bilen på Nya Zeeland i Wellington i Nissan 500, kör gör Peggen Andersson med ’Inky’ Tulloch. 405-bilen blir kvar i Nya Zeeland med bröderna Garry och Mike Pedersen (som även hade ansvarat för att Peggen Andersson kom och tävlade med sin bil redan 1986), de tävlar bilen i Benson & Hedges serien med de inhemska förarna Ian ’Inky’ Tulloch och Gary Croft, med hjälp av Söderqvist Racing Sport.

Under säsongen 1988 så ’försvinner’ 405-bilen, eller lättare sagt, det finns ingen tillgänglig information om bilens status för det året.


(Först i Europa (bild 1-2) och sedan till Nya Zeeland (bild 3-4)


1989


Bilen fraktas tillbaka Sverige och säljs till Steffansson Automotive (SAM), dock oklart om detta var under 1988 eller -89? Anders Lindberg får jobbet att renovera den nu trötta och slitna 405-bilen tillsammans med vännerna Ulf Svensson och Dan Boström, de uppgraderar och modifierar 405-bilen med nya komponenter som nu lagts till i en endast svensk tilläggsklassning (läs mer om detta på sidorna ÖVRIG INFORMATION & CHASSI BAK) av FIA klassningarna (ej internationellt alltså). Trion Lindberg, Svensson & Boström fick även till slut ordning på Volvos vatteninsprutningssystem för motor, och lyckades därmed att få fram närmare 400hk ur motorn 1989! Anledningen till att Lindberg tog på sig detta uppdrag för Steffansson var för att tävla med bilen i de Svenska Mästerskapen 1989, han blir två totalt i serien, endast 26 år gammal.

 
(När Anders Lindberg fick 405-bilen så stod den stod den i en container och ska ha varit i tämligen dåligt skick innan renovering)


1990-91


Åke Ernstsson ✞ (Imser Motorsport) från Svenljunga köper bilen av Steffansson Automotive (SAM) och tävlar själv med den i de Svenska Mästerskapen säsongen 1990. En Stefan Pettersson, hyr 405-bilen för att köra en deltävling i Svenska Mästerskapen 1990 (Knutstorp).


(Bilen behåller samma utseende 1989-90)


1992-2003


Bilen säljs till en bilsamlare i Österrike 1992 och där förblir bilen fram tills 2003.


(405-bilen blir stående på ett bil-museum i över ett decennium)


2003-idag


2003 köper Peter Kroeber (✞) bilen, och den totalrenoveras (karossen doppades i syra och är idag i totalt toppskick ut i centrummuttrarna). Peter tävlar med bilen vid några tillfällen. Per Stureson är med vid ett tillfälle av dessa, då på Nürburgring där de vann! Peters bil är en av få Grupp-A bilar som idag existerar i toppskick!


(Före (2003) och efter (2006)

2008 når dock ett tråkigt besked mig, och övriga racing-världen, att Peter Kroeber har avlidit efter en tids sjukdom. Peter blev bara 58 år.

Text och research av Björn Ohlson©, www.240grupp-A.se©

Tävlingskalender


Fattas det tävlingar så kan detta bero på att bilen antingen inte deltog eller så finns det ej data att tillgodose med.* markerar sista tävlingen för säsongen, enskilda tävlingar markeras ej. ✞ markerar att personen ej längre finns i livet.


År: 1984
Ägare: GTM Engineering (GTM) (B)
Serier: Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: Dealers Volvo Belgium
Förare:


Michel Delcourt (B)

Pierre Dieudonné

Jean-Marie Baert (B)

Harald Huysman (N)

Bernard De Dryver (B)

Datum Bana Förare Mästerskap
840401 Monza (IT)
Slutresultat – 12
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Jean-Marie Baert (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840408 Vallelunga (IT)
Slutresultat – 10
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840429 Donington (GB)
Slutresultat – 17
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840513 Enna-Pergusa (IT)
Slutresultat – DNF
Michel Delcourt (B)
Jean-Marie Baert (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840610 Brno (CZ)
Slutresultat – 14
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Jean-Marie Baert (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840617 Zeltweg (A)
Slutresultat – 13
Michel Delcourt (B)
Jean-Marie Baert (B)
Harald Huysman (N)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840701 Salzburgring (A)
Slutresultat – 9
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840708 Nürburgring (DE)
Slutresultat – DNF
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840728 Spa (B)
Slutresultat – 15
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Jean-Marie Baert (B)
(Philippe Bervoets (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840909 Silverstone (GB)
Slutresultat – 5
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
840923 Zolder (B)
Slutresultat – 6
Michel Delcourt (B)
Bernard De Dryver (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
841021* Mugello (IT)
Slutresultat – DNF (orsak motor)
Michel Delcourt (B)
Pierre Dieudonné (B)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1985/86
Ägare: Mark Petch Motorsport/Mark Petch Mechanical Seals (MPM) (NZ)
Serier: Nissan Mobil 500, Australienska Mästerskapen i Grupp-A (ATCC), Better Brakes AMSCAR Series, Pepsi 250, Sandow Castrol 500, James Hardie Bathurst 1000 & Benson & Hedges Series
Utseende/Livery: SKF/Mark Petch (Nissan Mobil 500), Mark Petch Mechanical Seals (ATCC), Mark Petch Mechanical Seals/Pye Audio (ATCC/Bathurst), Mark Petch Mechanical Seals/Swedish Challange (Benson & Hedges/Nissan 500/NZTC) & Mark Petch Mechanical Seals/Castrol (ATCC)
Förare:


Michel Delcourt (B)

Robbie Francevic (NZ)

Mark Petch (NZ)

John Bowe (AUS)

Allan Moffat (CAN/AUS) TEST ONLY

Graham Cameron (NZ)

Thomas Lindström (SE)
 

Datum Bana Förare Mästerskap
850127 Wellington (NZ)
Slutresultat – 1
Michel Delcourt (B)
Robbie Francevic (NZ)
Nissan Mobil 500
850203  Pukekohe (NZ)
Slutresultat – 4
Michel Delcourt (B)
Robbie Francevic (NZ)
Nissan Mobil 500
850224 Sandow (AUS)
Slutresultat – 6
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850310 Symmons Plains (AUS)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850331 Wanneroo (AUS)
Slutresultat – 9
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850407 Amaroo Park (AUS)
Slutresultat Heat 1/3 – 2
Slutresultat Heat 2/3 – 4
Slutresultat Heat 3/3 – 3
Robbie Francevic (NZ)  Better Brakes AMSCAR Series
850421 Adelaide (AUS)
Slutresultat – DNF (orsak koppling)
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850428 Calder (AUS)
Slutresultat – 7
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850519 Surfers Paradise (AUS)
Slutresultat – 2
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850528 Amaroo Park (AUS) Robbie Francevic (NZ)  Better Brakes AMSCAR Serien
850623 Lakeside (AUS)
Slutresultat – 4
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850707 Amaroo Park (AUS)
Slutresultat – DNF (orsak turboslang)
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A/Better Brakes AMSCAR Serien
850710* Oran Park (AUS)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
850804 Amaroo Park (AUS)
Slutresultat – DNS (orsak tappade hjul)
Robbie Francevic (NZ)  Better Brakes AMSCAR Serien
850818 Oran Park (AUS)
Slutresultat – 3
Robbie Francevic (NZ)  Pepsi 250 
850915 Sandow (AUS)
Slutresultat – DNF (orsak differential)
Robbie Francevic (NZ)
John Bowe (AUS)
Sandow Castrol 500
851005 Bathurst (AUS) Allan Moffat (CAN/AUS) TEST – PR-TEST
851006 Bathurst (AUS)
Slutresultat – DNF (orsak bensinstopp)
Robbie Francevic (NZ)
John Bowe (AUS)
James Hardie Bathurst 1000
851020 Manfield (NZ)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ)
Mark Petch (NZ)
Benson & Hedges Series
851027 Baypark (NZ)
Slutresultat – 2
Robbie Francevic (NZ)
Mark Petch (NZ)
Benson & Hedges Series
851117 Pukekohe (NZ)
Slutresultat – DNF (orsak differential)
Robbie Francevic (NZ)
Mark Petch (NZ)
Benson & Hedges Series
851229 Baypark (NZ)
Slutresultat – 3
Graham Cameron (NZ) Nya Nyzeeländska mästerskapen i Grupp-A
860105
Pukekohe (NZ)
Slutresultat – 3
Graham Cameron (NZ) Nya Nyzeeländska mästerskapen i Grupp-A
860112 Manfield (NZ)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Nya Nyzeeländska mästerskapen i Grupp-A
860126 Wellington (NZ)
Slutresultat – DNF (orsak oljeledning)
Robbie Francevic (NZ)
Thomas Lindström (SE)
Nissan Mobil 500
860202 Pukekohe (NZ)
Slutresultat – DNF (orsak fördelare)
Robbie Francevic (NZ)
Thomas Lindström (SE)
Nissan Mobil 500
860302 Amaroo Park (AUS)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A/Better Brakes AMSCAR Serien
860309 Symmons Plains (AUS)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1986
Ägare: Australian Volvo Dealer Team (AVDT) (AUS)
Serier: Australienska Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: Australian Volvo Dealer Team/Nordica/Valvoline
Förare:


Robbie Francevic (NZ)

John Bowe (AUS) 

Datum Bana Förare Mästerskap
860413 Sandow Park (AUS)
Slutresultat – 2
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860427 Adeladie (AUS)
Slutresultat – 1
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860501 Wanneroo (AUS)
Slutresultat – 3
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860518 Surfers Paradise (AUS)
Slutresultat – 2
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860601 Calder (AUS)
Slutresultat – 3
John Bowe (AUS) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860621 Lakeside (AUS)
Slutresultat – 4
Robbie Francevic (NZ) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860629 Winton (AUS)
Slutresultat – 4
John Bowe (AUS) Australienska Mästerskapen i Grupp-A
860713* Oran Park (AUS)
Slutresultat – 6
John Bowe (AUS) Australienska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1987
Ägare: Söderqvist Racing Sport/SRS (SE)
Serier: Benson & Hedges, Nissan Mobil 500, Europeiska Mästerskapen i Grupp-A, Svensk Mästerskapen i Grupp-A & Nordiska Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: U-BIX Copiers & Nordica/SVECAR
Förare:


Gary Croft (NZ)

Ian Tulloch (NZ)

Per-Gunnar Andersson (SE)

Giorgio Cipolli (IT)

Bruno Corradi (IT)

Leo Andersson (SE)

Ulf Granberg (SE)

Datum Bana Förare Mästerskap
870111 Pukekohe (NZ)
Slutresultat – DNF
Gary Croft (NZ)
Ian Tulloch (NZ)
Benson & Hedges
870125 Wellington (NZ)
Slutresultat – DNF (orsak krasch)
Per-Gunnar Andersson (SE)
Ian Tulloch (NZ)
Nissan Mobil 500
870426 Estoril (P)
Slutresultat – 9
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
870510 Mantorp (SE)
Slutresultat – 1
Per-Gunnar Andersson (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
870525 Anderstorp (SE)
Slutresultat – ?
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
870531 Knutstorp (SE)
Slutresultat – 1
Per-Gunnar Andersson (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
870607 Zolder (B)
Slutresultat – DNF
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
870614 Zeltweg (A)
Slutresultat – 17
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
870628 Imola (IT)
Slutresultat – 5
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A
870705 Falkenberg (SE)
Slutresultat – 8
Leo Andersson (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
870822* Jyllandring (DK)
Slutresultat – DNF
Ulf Granberg (SE) Nordiska Mästerskapen i Grupp-A
870913* Nogaro (FR)
Slutresultat – 7
Giorgio Cipolli (IT)
Bruno Corradi (IT)
Europeiska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1989
Ägare: Steffasson Automotive (SE)
Serier: Svensk Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: Nordica
Förare:

Anders Lindberg (SE)

Datum Bana Förare Mästerskap
890507 Mantorp (SE)
Slutresultat – DNS
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890528 Knutstorp (SE)
Slutresultat – 2
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890611 Anderstorp (SE)
Slutresultat – 1
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890709 Falkenberg (SE)
Slutresultat – 3
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890730 Kinnekulle (SE)
Slutresultat – 1
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890806 Knutstorp (SE)
Slutresultat – 2
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890827 Sturup (SE)
Slutresultat – 1
Anders Lindberg (SE) Sturup Raceway
890910 Knutstorp (SE)
Slutresultat – 1
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
890917* Kinnekulle (SE)
Slutresultat – 1
Anders Lindberg (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A

År: 1990
Ägare: Imser Motorsport (SE)
Serier: Svensk Mästerskapen i Grupp-A
Utseende/Livery: Nordica
Förare:


Åke Ernstsson ✞ (SE)

Stefan Pettersson (SE)

Datum Bana Förare Mästerskap
1990 Anderstorp (SE)
Åke Ernstsson ✞ (SE) TEST – ”Teknikens Värld”
900422 Sturup Raceway (SE)
Slutresultat – 3
Åke Ernstsson ✞ (SE) Sturup Raceway
900513 Mantorp (SE)
Slutresultat – 10
Åke Ernstsson ✞ (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
900527 Knutstorp (SE)
Slutresultat – 10
Åke Ernstsson ✞ (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
900610 Anderstorp (SE)
Slutresultat – 11
Åke Ernstsson ✞ (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
900715 Falkenberg (SE)
Slutresultat – 6
Åke Ernstsson ✞ (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
900729 Kinnekulle (SE)
Slutresultat – 10
Åke Ernstsson ✞ (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A
900805* Knutstorp (SE)
Slutresultat – 14

Stefan Pettersson (SE) Svenska Mästerskapen i Grupp-A

År: 2004/05
Ägare: ISA-Racing (DE)
Serier: 500 Km Rennen & Egon 500
Utseende/Livery: Nordica
Förare:


Peter Kroeber ✞ (DE)

Per Stureson (SE)

Datum Bana Förare Mästerskap
040611 Nürburgring (DE)
Slutresultat – 1
Peter Kroeber ✞ (DE)
Per Stureson (SE)
500 Km Rennen
050000 Nürburgring (DE)
Slutresultat – ?
Peter Kroeber ✞ (DE) Egon 500
error: Content is protected!